Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hier. We zullen zo snel mogelijk antwoorden.

Niets, je kunt het Excel-bestand gratis downloaden en direct starten met het opstarten en bijwerken van je boekhouding.

Boekhouden in Excel is gratis, gemakkelijk en snel. Je bent als ondernemer nu eenmaal verplicht om een administratie bij te houden. Waarom dan niet in een gratis Excel-boekhouding, in plaats van te veel te betalen voor een duur pakket of overbodige boekhouder?

Onze Excel-boekhouding is voor iedere ondernemer geschikt. Dus ben je een zzp’er, freelancer of andere ondernemer? Je kunt je complete administratie doen in Excel. Ben je net gestart met je onderneming, of zit je eraan te denken om voor jezelf te beginnen? Dan is het nu tijd om te kijken hoe je je boekhouding gaat doen. Download het gratis Excel-bestand en start direct met boekhouden.

Meestal wel. De Excel-boekhouding is geschikt voor bijna alle apparaten die uitgerust zijn met Excel. Hoewel Excel van Microsoft (Windows) is, werkt dit ook prima op de meeste Mac-installaties. Helaas kunnen wij niet per systeem kijken hoe instellingen staan en welke versies gebruikt worden. Het kan daarom voorkomen dat de boekhouding niet helemaal goed werkt op jouw Mac. We raden je dan aan een online pakket te kiezen.

Om alles goed door te rekenen maken we gebruik van macro’s in Excel. Uit ervaring is gebleken dat Open Office niet goed omgaat met een aantal macro’s. We raden daarom aan Microsoft Excel te gebruiken.

Een licentie van Excel kan prijzig zijn als dat niet vooraf op uw systeem geïnstalleerd is. Uiteraard kunt u dan ook gebruik maken van e-Boekhouden.nl.

Met ons Excel-bestand kun je een uitgebreide administratie voeren. Dit is inclusief:

  • Factuursjabloon, zodat je gemakkelijk facturen maakt én meteen verwerkt in je boekhouding!
  • Verkoopfacturen invoeren en beheren
  • Inkoopfacturen invoeren en beheren
  • Financieel overzicht en winst- en verliesrekening
  • Relaties invoeren en aanpassen
  • Balans
  • Btw-aangifte

We gebruiken je e-mailadres alleen voor administratieve doeleinden. We zullen je e-mailadres nooit doorverkopen aan een derde partij. Wanneer er een nieuwe versie van de Excel-boekhouding beschikbaar is zul je een e-mail ontvangen. Er komt een nieuwe versie per kalenderjaar. Daarnaast kun je berichten ontvangen van e-Boekhouden.nl.