Exporteer je boekhouding naar e-Boekhouden.nl

Overstappen naar een boekhoudpakket was nog nooit zo makkelijk.

Overstappen naar een boekhoudpakket kan soms een hele opgave zijn. Excel-Boekhouden.nl maakt gebruik van de API van e-Boekhouden.nl. Zo kun jij je boekhouding met één druk op de knop in de cloud zetten. Ideaal voor als je te groot wordt voor Excel! Wil jij je boekhouding overzetten naar e-Boekhouden.nl? Met dit stappenplan helpen wij je met de export:

1. Zorg ervoor dat alle gegevens kloppen

Zijn alle gegevens ingevuld? Staan je eigen gegevens op het tabblad ‘Basisinstellingen’? Zijn alle regels bij zowel ‘Verkoop & Opbrengsten’ als ‘Inkoop & Uitgaven’ volledig? Is de beginbalans (als het nodig is) ingevuld?

2. Maak een gratis account aan bij e-Boekhouden.nl

Je exporteert je gegevens direct naar je eigen e-Boekhouden.nl-account. Die heb je uiteraard wel nodig. Via e-Boekhouden.nl maak je eenvoudig gratis een proefaccount aan. Ben je starter? Dan is het je tijdens de eerste 15 maanden van je onderneming gratis.

3. Exporteer je boekhouding naar e-Boekhouden.nl

Om je boekhouding te exporteren ga je naar ‘Basisinstellingen’ en klik op de button “Exporteer naar e-Boekhouden.nl”. Hier vul je je gebruikersnaam en de API-gegevens in. Deze vindt je in e-Boekhouden.nl onder Beheer » Inrichting » Instellingen » API/SOAP.

Kopieer de beveiligingscodes en klik op de knop “Exporteer boekhouding naar e-Boekhouden.nl”.

4. Boekhoud in de cloud met e-Boekhouden.nl

Dat is het. Je vindt alle gegevens uit je boekhouding terug in e-Boekhouden.nl.
TIP: de website Gratis-cursus-boekhouden.nl kan je helpen bij je boekhouding met e-Boekhouden.nl


Foutmeldingen bij het exporteren?

Krijg je een foutmelding en weet je niet hoe deze op te lossen? We hebben alle foutmeldingen voor je beschreven:

Gegevens zijn incorrect, 1 of meer relaties zijn niet gevonden

Als een mutatie “openstaand” is ben je verplicht een relatie in te geven. Deze relatie wordt in e-Boekhouden.nl automatisch gekoppeld aan het openstaande bedrag. Dit geldt zowel voor de ‘Verkoop & Opbrengsten’ als de ‘Inkoop & Uitgaven’.

Uw account bevat al gegevens. Wilt u deze overschrijven?

Je account in e-Boekhouden.nl bevat al gegevens. Heeft u misschien al eerder gegevens ingevoerd in uw boekhouding op e-Boekhouden.nl? Controleer eerst of deze overschreven kunnen worden. De relaties blijven gewoon bewaard, maar de beginbalans en mutaties worden overschreven.

Factuurnummer bestaat reeds

Er zijn meerdere regels gevonden met hetzelfde factuurnummer. Dit mag niet. Controleer de factuurnummers voor je de export maakt.

Activa en Passiva zijn niet in balans

De activa en passiva moeten gelijk zijn. Controleer je beginbalans en zorg ervoor dat deze in evenwicht is voor je exporteert.

1 of meer regels op het [...] blad zijn nog niet volledig

Controleer de tabbladen ‘Verkoop & Opbrengsten’ en ‘Inkoop & Uitgaven’. Controleer of alle regels volledig zijn. Let op de melding “Er ontbreken gegevens”.

Tegenrekening heeft een onjuiste categorie

Controleer de categorieën in je boekhouding. Alle regels op de tabbladen ‘Verkoop & Opbrengsten’ en ‘Inkoop & Uitgaven’ moeten aan een categorie gekoppeld worden. Let er op dat je een categorie met nummer kiest, en niet de kop (zoals “Opbrengsten, Kosten, of Overig”).

Mijn relaties worden niet geëxporteerd

Bij de export van je relaties kijken we naar de unieke e-mailadressen.
Heb je het e-mailadres niet ingevuld of meerdere keren hetzelfde e-mailadres? Dan worden ze niet allemaal geëxporteerd.

Controleer de e-mailadressen en exporteer eventueel opnieuw.