Wijzigingen Bobbie boekhouden 2019

Voor 2019 is er een nieuwe versie van Bobbie beschikbaar. In deze nieuwe versie zijn er een aantal wijzigingen aangebracht. Zo is er meer ruimte voor in- en verkoop en kun je meer factuurregels verwerken. Daarnaast is er rekening gehouden met de wijziging van het lage btw-tarief naar 9%.

Meer regels beschikbaar bij inkoop en verkoop

Het aantal te boeken regels bij de inkoop én verkoop sheets is verhoogd naar bijna 500. In de eerdere versies was de limiet gesteld op 250 regels. Zowel in de invoering als de export naar e-Boekhouden.nl is het nu dus mogelijk om meer facturen en bonnetjes in te voeren.

Meer ruimte op de factuur

Ook op de factuur is er meer ruimte beschikbaar gesteld. In de versie van 2019 zijn er 18 factuurregels mogelijk. Om een nette PDF-export te behouden zijn er niet meer regels beschikbaar. De factuur past zo keurig op één pagina. Heb je meer ruimte en vrijheid nodig voor je factuur? Maak dan nu een heel jaar gratis gebruik van de factuursjabloon-editor bij e-Boekhouden.nl.

Wijziging btw-tarief

Voor 2019 wordt het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. In de nieuwe download van 2019 is deze tariefwijziging doorgevoerd in alle berekeningen.

Download hier de Bobbie boekhouding 2019

Vraag en antwoord

Er zijn nog facturen met 6% van vorig jaar die verwerkt moeten worden in 2019. Hoe ga ik daarmee om?
In zowel het tabblad ‘Verkoop & Opbrengsten’ als ‘Inkoop en Uitgaven’ is het mogelijk om de werkblad beveiliging uit te schakelen (Controleren -> Blad beveiligen). Door uitschakeling van de werkblad beveiliging is het mogelijk om de berekeningen handmatig te maken.  Selecteer het 9% btw-tarief, maar verander het btw-bedrag handmatig in het juiste bedrag. De automatische berekening wordt dan vervangen door het door u ingevoerde btw-bedrag. De beveiliging treedt automatisch weer in werking.

Worden er nog meer wijzigingen doorgevoerd voor 2019?
In basis niet. Bobbie boekhouding wordt gratis aangeboden en biedt een oplossing voor de meeste (kleine) ondernemers. Mochten er meer wensen zijn qua mogelijkheden in het boekhoudpakket adviseren we iedereen om gratis gebruik te maken van e-Boekhouden.nl. Uiteraard is het in Excel mogelijk om extra tabbladen te vullen met bijvoorbeeld je kilometerregistratie. Je bent daar vrij in.

Wat moet ik doen om mijn versie om te zetten naar 2019?
Vanwege de btw-wijziging is het niet mogelijk om alleen het jaartal te veranderen. Het is van belang om een nieuwe versie te downloaden. Meer over de overstap naar de nieuwe versie vind je hier.